Kiedy włączyć kaptur? Może robis...

Kiedy włączyć kaptur? Może robis...

1. Włącz ją wcześniej.

Wiele osób uważa, że gotując wodę, nie trzeba włączać okapu. Nie ma potrzeby włączania okapu, ponieważ podczas gotowania warzyw na parze nie powstają opary. Nawet jeśli gotujesz, musisz poczekać, aż olej będzie gorący, zanim uruchomisz okap. To wszystko jest złe!

Oprócz oparów w kuchni istnieje również zanieczyszczenie gazowe, które jest niewidoczne gołym okiem. Za każdym razem, gdy rozpalamy ogień. Najnowszy dodatek do kuchni to najnowszy dodatek do kuchni. Jeżeli te szkodliwe gazy nie zostaną na czas usunięte, organizm ludzki wdycha zbyt wiele gazów spalinowych, co może mieć negatywny wpływ na pracę serca i płuc oraz prowadzić do chorób 抽油煙機.

Właściwy sposób włączania: niezależnie od tego, czy gotujesz wodę, czy smażysz, włączaj go zawsze, gdy włączone jest ogrzewanie.

2. Powinien być wyłączany odpowiednio późno.

Zgaś ogień. Wyłączyć okap kuchenny. Potrawy są podawane na patelni, co wydaje się być skutecznym działaniem, ale w rzeczywistości kryje w sobie zabójcę.

Podczas gotowania olej wytwarza w wysokiej temperaturze wiele oparów, które zawierają wiele drażniących i szkodliwych substancji mogących uszkodzić układ oddechowy.

Jeśli okap jest wyłączany zaraz po gotowaniu, kobieta gotująca (mąż) po cichu pakuje warzywa w kuchni, nie wydalając w pełni oparów, co nie tylko gorączkowo testuje na brzydkiej krawędzi, ale także powoduje nieodwracalne uszkodzenia układu oddechowego.

Nie martw się więc o te kilka minut energii elektrycznej. Po zakończeniu gotowania pozwól, aby okap pracował jeszcze przez 3-5 minut, a następnie wyłącz cały 抽油煙機.

Właściwy sposób włączania: nie spiesz się, aby wyłączyć go po usmażeniu, bezpieczniej jest palić jeszcze przez kilka minut.

3. Regularnie czyść urządzenie, aby zapewnić dobre ssanie.

Okapy kuchenne, będące najważniejszym narzędziem pracy w kuchni, są najbardziej narażone na gromadzenie się oleju. Wiele osób uważa jednak, że tak długo, jak wycierają płytę po gotowaniu. Zbiornik oleju, nawet po oczyszczeniu, jest dalece niewystarczający.

Podczas gotowania tłuszcz dostaje się do grilla i okapu, a z czasem gromadzi się w postaci smaru. Powierzchnia smaru obniża poziom wyglądu okapu, a smar wewnętrzny zatyka wirnik i różne części, zmniejszając wydajność i zwiększając zużycie energii elektrycznej!

Jeśli więc zwykle korzystamy z okapu kuchennego, oprócz czyszczenia jego powierzchni z tłuszczu, powinniśmy pamiętać o jego dogłębnym czyszczeniu co 2-3 miesiące. Głębokie czyszczenie nie jest jednak łatwym zadaniem, dlatego najlepiej skorzystać z pomocy profesjonalnego guru w dziedzinie czyszczenia sprzętu 抽油煙機.

Właściwy sposób na rozpoczęcie: wycieraj je na bieżąco i regularnie czyść głęboko.

Komentarze

Dodaj komentarz
do góry więcej wersja klasyczna
Wiadomości (utwórz nową)
Brak nieprzeczytanych wiadomości