Wspaniała kombinacja specjałów z...
Specjalność skrzydełka kurczaka, subiektywne założenie jest Coca Cola skrzydełka kurczaka, w rzeczywistości skrzydełka kurczaka może zagwarantować wiele specjalności, nie wierzę, że przychodzimy, aby to zobaczyć! Różnorodność smaków pozwala na osiągnięcie różnych wymagań w zakresie żywności specjalistycznej.
Pikantne skrzydełka z kurczaka
Surowce przygotowane z wyprzedzeniem.
Skrzydełka z kurczaka, ziemniaki, korzeń lotosu, cebula i czosnek, sól, cukier, sos sojowy, ocet, olej sezamowy, czyste wino zbożowe, skrobia z tapioki, mąka pszenna, olej do gotowania, przyprawy, pieprz sezamowy, suszone chili, anyż gwiazdkowy i koper włoski, ostry sos.
Przygotowanie dla smakoszy.
1: Skrzydełka kurczaka naciąć dwukrotnie. Ziemniaki pokroić w paski, a korzeń lotosu w plasterki. Do garnka wlać wodę, włożyć skrzydełka z kurczaka i ziemniaki, posolić, posypać anyżem i koprem włoskim, doprawić, zabarwić na czerwono i skręcić na mały ogień, dwie do trzech minut, wyłowić, zmyć białą pianę. Zmieszaj mąkę i skrobię w proporcji 1 do 2, dodaj do ziemniaków i skrzydełek kurczaka, dobrze wymieszaj.
2: Drobno posiekaj cebulę i czosnek, dodaj sól, cukier, sos sojowy, ocet, olej sezamowy, skrobię z tapioki i czyste wino zbożowe, a następnie włóż do wody i wymieszaj w sos i odstaw.
3: Smażyć skrzydełka kurczaka i paski ziemniaków w woku z olejem toczenia, aż ziemniaki i skrzydełka są lekko brązowe i dokładnie doskonali, a następnie mieszać smażyć kaczki gizzards. Na patelnię wrzucamy paprykę sezamową i suszone chilli, następnie dodajemy sos pikantny, a na koniec wlewamy sos z przyprawami i mieszając smażymy aż zgęstnieje i osłodzi się.
Chrupiące skrzydełka z kurczaka
Przygotować z wyprzedzeniem z następujących składników.
Korzenie skrzydełek kurczaka, surowe jajko, płatki owsiane, sól, wino ryżowe, skrobia z tapioki, czosnek, pieprz czarny
1: Oczyść korzenie skrzydełek kurczaka i zrób dwa wygodne nacięcia na odwrotnej stronie, aby dostać się do smaku; zmiel czosnek i dodaj do skrzydełek wraz z pozostałymi przyprawami i pocieraj przez 10 minut.
2、Przygotuj buszujące w zbożu patyczki.
3: Ubij surowe jajko i pokryj marynowane skrzydełka kurczaka mieszanką jajeczną, a następnie przyklej pokruszone płatki zbożowe na całej powierzchni.
4: Umieścić w formie do ciasta i wstawić do nagrzanego do 175°C piekarnika elektrycznego, aż skrzydełka będą się stopniowo smarować, następnie piec przez kolejne 10 minut.
Skrzydełka z kurczaka Coca-Cola
Składniki:
500g skrzydełek z kurczaka, 500g Coca-Coli, imbir, anyż gwiazdkowy, olej, cukier, sos sojowy, wino zbożowe i skrobia wodna
Metoda:
1) Imbir umyć, połowę pokroić w paski, a połowę w plasterki. Cebulę dymkę umyć i pokroić w paski.
2) Umyj skrzydełka z kurczaka i użyj noża, aby wyciąć kilka pożyczkowych szczelin w powierzchni skrzydełek, aby ułatwić marynatę.
3) Skrzydełka z kurczaka wrzucić do miski z odpowiednią ilością sosu sojowego, soli, czystego wina zbożowego, skrobi wodnej i niewielką ilością cukru i marynować przez 30 minut.
4) Wrzucić na sporą ilość oleju do gotowania, dodać imbir i wlać Coca-Colę, tylko tyle, aby przykryć skrzydełka, zachowując pozostałą Coca-Colę. Marynować przez 15 minut.
5) Rozgrzać olej w woku, dodać pokrojony imbir i cebulę dymkę i smażyć aż obie strony będą pomarańczowe i wyjąć z piekarnika.
6) Gdy wszystkie skrzydełka kurczaka są już usmażone, wlej pozostałą Coca-Colę, przykryj szczelnie i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu.
7) Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Gdy Coca-Cola zgęstnieje, skrzydełka są gotowe do podania.
Skrzydełka nowoorleańskie
Skrzydełka z kurczaka, sos pomidorowy, czysty miód, sos BBQ
1) Skrzydełka umyć we wrzącej wodzie.
2) Wstępnie namoczyć w sosie BBQ przez pół godziny. Użyj tyle sosu BBQ, ile potrzeba, aby pokryć skrzydełka.
3) Umieścić skrzydełka kurczaka na szpikulcu i podgrzewać w mikrofalówce przez 6 minut na wysokim poziomie (użyłam 80 stopni).
4) Połączyć czysty miód z sosem pomidorowym i równomiernie natrzeć skrzydełka.
Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 4 minuty na wysokim ogniu.
Fanta Cytrynowe Skrzydełka z Kurczaka
Jedzenie: 1. umyć skrzydła z kurczaka, zrobić nacięcie w skrzydłach nożem i moczyć w odrobinie soli i wina ryżowego do marynowania.
2) Rozgrzać olej na patelni i smażyć skrzydełka kurczaka na złoty kolor z obu stron, dodać błotnik na patelnię i smażyć powoli na małym ogniu, aż skrzydełka będą ugotowane.
Dodajemy odrobinę wody z cytryny i odrobinę cukru i zwiększamy ogień, aby zredukować sos.
Pijane skrzydełka z kurczaka
Żywność: skrzydełka z kurczaka, papryka, cebula dymka, imbir, anyż gwiazdkowy, skórka mielona, rzeżucha, imbir, pieprz sezamowy, wino Shaoxing, mocne wino, sól, cukier, esencja z kurczaka, biały pieprz, zimna woda
Metoda.
1、Zamocz skrzydełka kurczaka w zimnej wodzie na 1 godzinę i odstaw na bok.
2、Przelej zimną wodę do garnka i dodaj wszystkie przyprawy do wrzenia.
3、Po gotowaniu przez 1 minutę wyłowić przyprawy wewnątrz dla innego głównego celu.
4, gotowane zupy smak do przeprowadzenia przyprawiania, dodać sól, cukier, esencję kurczaka i biały pieprz.
5, następnie dodać wino Shaoxing i mieszać z ognia.
6, zdjąć z ognia i wlać odpowiednią ilość czystego wina zbożowego.
7、Przelej mieszaninę do szczelnego słoika.
8, a następnie uszczelnione słoik squat do basenu zimnej wody chłodzenia, okres nie musi rozpryskiwać się w brudnej zimnej wody, a tym samym postawa powinna być lekka, tak, że sok z materiału zastosowanego kilka razy nie jest łatwo pleśni.
9、Wprowadź ponownie zimną wodę do garnka, wsyp przyprawy, które właśnie zostały wyłowione i doprowadź do wrzenia.
10: Zrób kilka ukośnych cięć na każdym skrzydle kurczaka. Następnie włożyć do garnka z wodą z gotowania, doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty na wolnym ogniu.
~techniczne rodzicielstwo zawodowe, kliknij tutaj dla doskonałych nauczycieli, którzy pomogą Ci wymyślić nowe pomysły
11: Następnie przykryć i pozostawić do odpoczynku, gotowanie na wolnym ogniu przez 10 minut w temperaturze 80-95 stopni zupy w garnku.
12、Przygotuj chłodną wodę na okres duszenia skrzydełek kurczaka, wsypując odpowiednią ilość kostek lodu do czystego naczynia i dodając odpowiednią ilość chłodnej zwykłej lub oczyszczonej wody odłożonej na bok.
13: Pozostaw skrzydełka kurczaka na 10 minut, zanim ponownie doprowadzisz je do wrzenia. Kiedy zupa się zagotuje, wyjmij skrzydełka i włóż je do miski z chłodną wodą.
14: Ugotowane skrzydełka kurczaka wyjmij z miski z zimną wodą i usuń je z miski, aby oczyścić wodę.
15: Uszczelnić pokrywę słoika i umieścić go w lodówce na 4-5 godzin do marynowania w bardzo niskiej temperaturze.
16: Wyjmij skrzydełka kurczaka z piekarnika i przy podawaniu polej sosem cebulę z olejem i poszatkowaną paprykę.
Skrzydełka kurczaka z ziemniakami curry
Żywność: ziemniaki, skrzydełka z kurczaka, sos curry, imbir i czosnek
Metoda
1: Obierz ziemniaki, pokrój je w plastry i umyj. Skrzydełka kurczaka umyć i przekroić na dwie części. Przygotować połowę ilości sosu curry.
2: Rozgrzej olej na chłodnej patelni i mieszając smaż imbir i czosnek dla zapachu.
3: Dodaj skrzydełka z kurczaka i smaż, aż mięso będzie różowe i białe.
4: Wsypać kostki ziemniaków i dobrze wymieszać.
5: Wlej do małej miski wrzącą wodę. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zetrzeć pianę z białek.
6: Przykryj patelnię i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
7、Zrób przerwę od podgrzewania, wlej pastę curry i zamieszaj. Pozwól, aby pasta curry wystarczająco się rozpuściła, a następnie gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Kiedy pasta curry zgęstnieje, jest gotowa do gotowania.
Skrzydełka z kurczaka w pikantnym garnku
Potrawa: 1 kat. skrzydełek z kurczaka, ziemniaki, dymka, imbir, czosnek, 1 łyżka pasty fasolowej, papryka, pieprz, cukier, sól, wino
1) Namoczyć skrzydełka kurczaka w zimnej wodzie przez pół dnia, aby usunąć z nich krew i wodę, następnie oczyścić i dwukrotnie oskrobać skrzydełka; wziąć trochę imbiru i czosnku, posiekać je i odłożyć na bok.
2) Skrzydełka z kurczaka umieścić w czystej misce, posypać 1 szczyptą soli, posypać mielonym imbirem i czosnkiem, dodać łyżkę czystego wina zbożowego i marynować przez 1 godzinę.
3) Weź patelnię i nie wkładając do niej ani kropli oleju, ułóż skrzydełka kurczaka twarzą do dołu na dnie patelni.
Rozgrzać patelnię na małym ogniu. W miarę podgrzewania olej ze skórki będzie wyciekał, a z patelni będzie dochodzić skwierczenie.
Upiecz skrzydełka z kurczaka z jednej strony, a następnie odwróć je, aż będą upieczone na całej długości, a następnie usuń pióra.
6) Ziemniaki obrać i pokroić w plastry; smażyć na pozostałym oleju na patelni na wolnym ogniu, aż się ugotują i wyjmować łyżką.
7) Dodać pastę z fasoli Pixian na patelnię i smażyć na małym ogniu, aby uzyskać olej chili; dodać posiekaną cebulę, czosnek i suszone chili; dodać odpowiednią ilość pieprzu sezamowego do smaku; następnie dodać skrzydełka kurczaka i mieszać ciągle.
Dodajemy niewielką ilość cukru; następnie dodajemy ziemniaki i dalej dobrze mieszamy; aż powierzchnia ziemniaków i skrzydełek będzie cała lepka od sosu i pełna smaku, zdejmujemy z ognia i możemy posypać białymi ziarnami sezamu (pokruszone orzeszki ziemne), aromatycznymi lei (cebulki dymki) i innymi ozdobnymi punktami, aby wzmocnić smak.
Skrzydełka z kurczaka w sosie winnym
Kilka skrzydełek z kurczaka, 1 mała cebula, 1 kawałek imbiru, 1 butelka wina, 3 suszone chilli, 3 gwiazdki anyżu, 20 ziaren pieprzu, 3 plasterki imbiru, 3 łyżki sosu sojowego (45ml), 1 łyżka sosu sojowego (15ml), 1 łyżka cukru (5g), białe ziarna sezamu
Wskazówki:
1) Wlej wodę do garnka i doprowadź do wrzenia, następnie dodaj oczyszczone skrzydełka z kurczaka.
2) Pokrój cebulę dymkę na odcinki o długości 5 cm. Imbir obrać i pokroić na duże kawałki. Umieść anyż gwiazdkowy, pieprz sezamowy i imbir w pakiecie lub pudełku z przyprawami (lub, jeśli nie masz, w kroku 3, bezpośrednio na patelni)
3) Wlać olej na patelnię i pozostawić olej do stopniowego podgrzewania na 70% z odrobiną dymu, a następnie dodać skrzydełka z kurczaka, utrzymując niski ogień i smażenie po obu stronach przed wlaniem wina, małe plasterki cebuli i pokrojony w plasterki imbir, aby pokonać pakiet składników. Dodaj sos sojowy i sos sojowy, przykryj szczelnie pokrywką i gotuj przez 10 minut.
4) Otwórz pokrywę stołu i dodać cukier, zmienić, aby przejść czerwony i zamknąć sok do mokrego.
Komentarze